Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Americká hypotéka

Americká hypotéka

[14.12.2006, , ]

Pokud potřebujete peníze a nechcete poukazovat na co je hodláte použít, jedním z řešení je americká hypotéka. Získat ji, je poměrně jednoduché.


Co potřebujete k získání americké hypotéky

Tím nejdůležitějším je mít vlastní nemovitost, která není zatížena žádným dluhem případně věcným břemenem. Americká hypotéka je dokonce u některých bank nabízena bez doložení příjmu, postačí prohlášení o schopnosti splácet.

Stávající nemovitost je zatížena dluhem

Pokud je stávající nemovitost zatížena stávajícím dluhem, je možno po projednání s bankou provést takzvané přeúvěrování. Jedná se o smluvní proces, kdy část finančních prostředků jde na vyplacení původního dluhu. Tím dojde ke zrušení zástavy nemovitosti a ta se provede na nový úvěr což je v tomto případě americká hypotéka.

Hlavní parametry

Americká hypotéka se poskytuje na částky od 150.000 Kč a lze získat až 85% z odhadované ceny nemovitosti. Úroková sazba je většinou mezi 5 – 15%. Obecně platí, že je úrok vyšší než u standardní hypotéky, ale zároveň nižší, než u bez účelové půjčky.

Výhody produktu americká hypotéka

Obecně se dá říci, že je americká hypotéka určitou formou prodeje nemovitosti bance, kdy máte možnost formou splátek získat nemovitost zpět. Vzhledem k tomu, že je poskytnuta pouze část finančních prostředků oproti ceně nemovitosti, je americká hypotéka pro banku nízkorizikovým produktem a je tedy schopna půjčit takřka komukoliv.

Nevýhody produktu

Americká hypotéka je nabízena za vyšší úrokovou sazbu. Je nutno zvážit, zda je míra přínosu hotových peněz oproti riziku možnosti ztráty nemovitosti přijatelná. Toto je však obecný problém jakékoliv půjčky. V současné době můžete přijít o nemovitost i z mnoha jiných důvodů.

Nedávno se k nám dostal případ, kdy dotyčná osoba jela „na černo“ v dopravním prostředku MHD, neuhradila pokutu a vzhledem k tomu, že se případ táhl několik let, vyšplhala se dlužná částka i s poplatky za soudní výlohy do řádů desítek tisíc korun. V tomto případě pak může soud uvalit exekuci například i na byt nebo dům.

Americká hypotéka tedy nepřináší výrazně vyšší riziko, než jakýkoliv jiný bankovní úvěrový produkt.

Podrobnosti o možnostech získání finančních produktů naleznete zde .

Související články

Financování nemovitostí

Získejte výhodnější podmínky

Při předložení klientské karty dostanete u obchodních partnerů tohoto projektu výhodnější podmínky. 



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější