Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Životopisy

Životopisy

[06.12.2010, ]

Životopisy hrají při vstupním pohovoru velmi důležitou roli. Nepodceňte přípravu tohoto dokumentu. Rozhodujete možná o polovině Vašeho života.


Doba, kdy člověk nastoupil po vyučení do zaměstnání a z tohoto místa odcházel s hodinkami za zásluhy do důchodu je dávno pryč. Vystřídat za život i desítky zaměstnání je již celkem běžnou praxí. Velké nároky to klade na personalisty zaměstnavatelů a právě životopisy jsou jedním z hlavních měřítek pro rozhodování.

Jděte k věci

Pokud píšete životopisy, snažte se je maximálně zkrátit. Uvědomte si, že dlouhá řada zájemců o toto místo je před Vámi i za Vámi. Zaměstnavatel ocení krátké a věcné životopisy.

Proč zrovna vy

Do úvodu životopisu doporučuji napsat krátké vysvětlení, proč máte být přijat/a zrovna Vy. Např.: Na vaši www stránkách jsem se dočetl/a, že hledáte obchodníka pro prodej zdravé výživy. Vzhledem k tomu, že jsem abstinent a nekuřák, již ze své podstaty představuji princip zdravého životního stylu. Životopisy s podobným konkrétním úvodem vždy zaujmou.

Unikátní životopisy

Na každé místo je vhodné napsat unikátní životopis. Uvést například: Na vašich stránkách www.domena.cz mne zaujalo, že jste nekuřácké pracoviště. Jsem rád/a že Vaše společnost podporuje zdravé pracovní prostředí a proto jsem se rozhodl/a usilovat o pracovní pozici právě ve vaší společnosti.

Pokud budete sestavovat životopisy, pokuste se vždy něčím zaujmout a být netradiční.

Související články

Jak uspět u přijímacího pohovoru

Na toto téma pořádáme i seminář jak úspěšně nalézt zaměstnání .



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější