Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Vánoce

Vánoce

[10.12.2010, ]

Vánoce mají být svátky klidu a pohody. Většinou to tak ale v českých domácnostech není. JAK ZÍSKAT VÁNOČNÍ POHODU?


Důležité a nedůležité věci

Většina lidí klade o vánocích prioritu nepodstatným věcem. Než zahájíte činnosti, se kterými spojujete vánoce, zvažte, zda je opravdu musíte dělat.

 

Vánoční úklid

Vánoce a předvánoční úklid je pro spoustu hospodyněk naprostá samozřejmost. Snaží se do tohoto procesu vtáhnout celou rodinu s pocitem, jak báječně se vytváří sounáležitost. Opak je však většinou pravdou. Klasickým obrazem je pak naštvaná matka, která má pocit, že jí nikdo na vánoce nepomůže. Druhý tábor pak tvoří ostatní členové domácnosti, kteří tuto činnost absolutně nesnášejí.

Pokud je vánoční úklid prioritou, zvažte využít některou s firem, které realizují úklidové práci. Předvánoční úklid se dá zrealizovat cca za 1.000 Kč. Můžete to pojmout jako společný dárek a ušetřený čas vám vytvoří pohodové vánoce.

Doporučení: udělejte doma „valnou hromadu“ a proberte společně postoj k úklidu na vánoce.

 

Vánoční cukroví

Vánoce a cukroví patří k dotvoření vánoční pohody. Nesnažte se však o vytvoření rekordu v maratónu pečení. Soupeření, kdo napeče na vánoce více druhů cukroví je naprostý nesmysl. Podobné řeči jako: „Co tomu řekne tchýně (sousedi, kamarádky, apod.)“ pusťte z hlavy. V rodině je většinou obliby cca 5-ti druhů cukroví a to bohatě stačí. Ušetřený čas raději prožijte s rodinou. Vánoce jsou svátky klidu, ne pečení.

Doporučení: rozeberte jako rodina, jaké a kolik cukroví se bude na vánoce péct. Zjistíte tak, kdo má co rád.

 

Vánoční dárky

Toto téma je rozebráno v samostatném článku .

 


Jaké si to uděláte – takové to máte

Vánoce si udělejte hlavně pro sebe a vaši rodinu. Na názory ostatních nehleďte. Nic do toho ostatním není. Je sice pěkné mít 15 druhů cukroví, nádherně vyleštěné stříbro a naleštěné sklo a porcelán. Pokud je to na úkor vaší pohody, pak není možné prožít vánoce v klidu a míru.


Přejeme vám pohodové vánoce. Pod stromečkem pak porozumění a klid a opravdové vánoce.



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější