Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Překvapení

Překvapení

[21.01.2011, , Jaroslav Kovář]

Kořením partnerského vztahu je překvapení. Podařilo se Vám v poslední době Vašeho partnera něčím příjemně překvapit? Nechte si inspirovat a udělejte blízkým radost.


Proč vymýšlet překvapení

Většina lidí doufá, že od partnera zažije opravdu nečekané překvapení. Pokud však dlouho nepřijde, stává se vztah stereotypní a vyprchá z něho radost. Pokud budete Vašeho partnera pozorovat a vnímat jeho potřeby, velmi brzy nějaký podnět na překvapení získáte. Doporučuji si dělat poznámky. Kdykoliv pak můžete vybrat nějaké partnerovo přání a překvapení zorganizovat.

Důležitý je i způsob předání

Daleko důležitější než co dáváte je, jak to dáváte. Každý má v sobě zvědavost a pokud partnera při předání překvapení trochu potrápíte v dobrém slova smyslu, určitě to ocení. Inspirovat se můžete například v tomto článku .

Pokud občas (alespoň jednou za 3 měsíce) připravíte nějaké překvapení, věřte, že se to po určitém čase stane kořením Vašeho vztahu, který se pak bude upevňovat.

Náměty na překvapení

  • Den splněných přání – toto je varianta překvapení, kdy daný den splníte několik přání. Toto je samozřejmě náročnější na přípravu, ale efekt z radosti je pak dlouhodobý.
  • Netradiční večeře – zamluvte stůl ve vaší oblíbené restauraci a předem se domluvte obsluhou na předání dárku. Mohou jako překvapení například vložit vstupenky do divadla do jídelního lísku.
  • Květina do zaměstnání – dnes již běžně zajišťují obchodníci s květinami donášku kamkoliv. Toto udělá velký dojem.

Překvapili jste někdy někoho a chcete se o to podělit s ostatními? Napište nám svůj příběh a pokud bude zajímavý, rádi ho zveřejníme na našem serveru.

Nechte se inspirovat

Ve videoškolení rodinná pohoda se dozvíte i další inspirace pro upevnění partnerského vztahu.



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější