Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Voda je život

Voda - prospívá i škodí

[27.01.2007, , NVP .]

Čistá voda je nezbytná, je víc než pouhou podporu života.Dostatek čisté vody zlepšuje naše zdraví, kondici a náš vzhled. Pití špatné vody prokazatelně ovlivňuje kvalitu i délku života.


Voda se podílí na transportu vitamínů, výživy a kyslíku do buněk, tkání a orgánů, zvlhčuje oči a tělní dutiny, a reguluje tělesnou teplotu.

Voda také působí jako tlumič nárazů čímž chrání vnitřní orgány, poskytuje mazání kloubům, umožňuje odvádění toxinů z ledvin a balancuje elektrolyty, čímž pomáhá kontrolovat krevní tlak.

Dostatek čisté vody udržuje objem krve, což udržuje Vaši energii, zlepšuje koncentraci a čas reakce, umožňuje lékům účinkovat rychleji a efektivněji a redukuje riziko vzniku nemocí od nachlazení po rakovinu.

A čistá voda vám dokonce může pomoci zhubnout a zlepšit váš vzhled, protože její dostatek způsobí, že budete mít méně hlad, budete mít více energie při cvičení, lépe budete spalovat tuky a lepší hydratace učiní Vaši pokožku hladší a jemnější.

Co nám může voda způsobit?

Špatná voda obsahuje mnoho škodlivých látek jako jsou volné částice z různých naplavenin, organické a anorganické chemikálie, ale také mikroorganizmy - bakterie, viry a prvoci. Mnohdy vzniká nedokonalou úpravou ve vodárnách nebo také v důsledku nedokonalosti a často i zastaralosti vodovodního potrubí, které vodu přivádí do našich domácností- kontaminace olovem z olověných trubek, mikrobiologickým znečištěním z potrubí a nádrží, částicemi koroze, vinyl chloridem z PVC trubek, chlorem a jeho sloučeninami vznikajícími při chlorování vody, pesticidy a průmyslovým znečištěním.

Špatná voda bezpochyby negativně ovlivňuje náš zdravotní stav. Mnoho kontaminantů je buď podezřelých z karcinogenity nebo jim je tato vlastnost prokázána. Jiné mají jinak toxické účinky a nebo minimálně přetěžují náš organizmus, čímž oslabují naši imunitu. Pití špatné vody prokazatelně zvyšuje riziko výskytu různých chorob, které zhoršují kvalitu i délku našeho života.

Jaké jsou zdroje pitné vody?

Voda z vodovodu , balená voda, watercoolery, filtrovaná voda.

Poslední jmenované je nejlepším řešením pro domácí úpravu vody, existuje však mnoho různých filtračních zařízení z nichž některá jsou velmi úzce specializovaná a některá dokáží z vody odstranit nejen kontaminanty, ale i minerály a stopové prvky pro člověka důležité. Je proto třeba dobře zvolit, jaký systém je pro Vás nejvhodnější.

Na to Vám může odpovědět článek   Je úprava vody nutná?

 


Potřebujete zjistit další informace, nebo poradit ?


Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější