Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Rodinná pouta

[10.11.2006, , ]

Vztah v rodině nás velmi ovlivňuje. Pokud nemáte pohodu doma, těžko ji vytváříte například na pracovišti. Přísloví praví: sousedy a příbuzné si nevybíráme. Nabízíme vám pár rad, jak si udržet rodinnou pohodu a mít PEVNÁ RODINNÁ POUTA.


Rodinná pouta

Rodinná pouta hrají klíčovou roli ve vztazích rodiny. To vysvětluje, proč například matka zločince své dítě většinou brání vůči celému světu a snaží se jeho jednání a činy omlouvat.

Nedávno na jednom z našich seminářů zaznělo, že i když se jedná o vlastní dítě nebo rodiče, jsou to vlastně cizí lidé žijící ve společné domácnosti. Něco na tomto výroku jednoho z účastníku kurzu je. Je třeba si uvědomit, že i když se jedná o člena rodiny, není možné nechat na sobě páchat zlo, které může mít formu od psychické po fyzickou. Musíte definovat hranice, které nelze překročit. Pokud tak učiníte, rodinná pohoda se dostaví a rodinná pouta zůstanou zachována.

 

Rodinná pohoda

Rodinná pohoda je hlavně o komunikaci a umění stanovit si pravidla hry. Většina lidí se bojí projevit své pocity a nespokojenost ze strachu, aby druhá strana náhodou neukončila vztah a nezpřetrhala tak rodinná pouta.

Naše zkušenosti říkají, že lidé se z 80-ti procent bojí věcí, které nikdy nenastanou.

Pokud vás něco trápí, doporučujeme Vám to druhé straně říci rovnou a neodkládat to na pozdější dobu. Odsouvání problému nic neřeší. Naopak se hromadí a většinou se spustí všechny problémy naráz.

Vhodnou metodou, jak si pročistit vztahy, je použít písemnou formu a napsat „protistraně“ dopis. Obsah dopisu by však neměl být pouze výčtem vaší nespokojenosti. Měl by obsahovat návrh možných řešení.

Vaši snahou by mělo být zajištění soudržnosti rodiny a pohodová rodinná pouta. Vše má však své hranice a pokud je jedna strana soustavně překračuje, je vhodné vše ukončit.

 

Práce odborníků

Pokud se dostanete do situace, že si již nevíte rady, je vhodné vyhledat rady odborníka. Vězte, že není hanba padnout, ale zůstat ležet.

Pokud chcete s touto tématikou pomoci, navštivte náš seminář Rodinná pohoda . Rádi vám předáme několik praktických rad.



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější