Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Reiki a léčení

Reiki a léčení

[13.12.2006, , ]

Reiki umožňuje posílat harmonizující energii do léčebných procesů. Nejedná se o nahrazování lékařské péče. Jde především o podporu rekonvalescence a podporu léčení.


Kde převážně vznikají problémy

Většina nemocí má svůj původ na mentální úrovni. Vše vzniká v naší mysli.

Byl proveden pokus, kdy se domluvilo 5 lidí a postupně jeden po druhém chodili za vybranou osobnou a postupně se ptali na podobnou otázku: „Tobě není dobře? Jsi OK?“. Když toto dotyčná osoba slyšela poprvé, nic se nedělo. Při třetím dotazu se již začala pozorovat v zrcadle a zkoumat, jestli opravdu nevypadá nemocně. Při pátém dotazu již dotyčná osoba vykazovala příznaky nemoci a stav se zhoršil.

Možná jste se s podobnou situací již ve svém životě setkali.

Relativně zdravý člověk tak může podlehnout negativnímu působení okolí a skutečně následně onemocnět.

Pomoc při rekonvalescenci

Technika Reiki pomáhá nasměrovat harmonizující energii do míst, která jsou energeticky oslabená a podpořit tak léčení. Dokud neodstraníte příčinu, nemůžete napravit důsledek.

Vysvětlím to na příkladu vytopeného bytu pračkou. Pokud zjistíte, že Vám praskla přívodní hadice s vodou, první co uděláte je, že uzavřete přívod vody. Teprve pak má význam vzít kbelík a hadr a začít vyteklo vodu stírat. Obráceně by to dělal snad jenom „Pat a Mat“.

Většina lidí se však při léčení chová naprosto obráceně. Snaží se odstraňovat důsledky nemoci a příčina zůstává. Z tohoto důvodu se lidem většina nemocí vrací a většinou i s větší intenzitou.

Toto je tedy hlavní princip Reiki a léčení. Reiki hlavně pomáhá posílat energii do míst, která jsou energeticky oslabená a tudíž jsou příčinou jednotlivých potíží.

Reiki a lékaři

Mám to štěstí, že jsem měl na svých kurzech již několik lékař. Spolupráce s nimi je velmi inspirativní a poučná. Pokud získá lékař ke svým odborným vědomostem i základy používání Reiki, rozšíří si své možnosti při léčení.

Rozhodně každého člověka, který prošel iniciací Reiki upozorňuji na nutnost spolupráce s lékaři při léčení a odmítat lékařskou péči považuji za hazardování s vlastním zdravím.

Další informace o Reiki naleznete zde .



Mám zájem o podrobnější informace


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*



*


Nejčtenější