Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Karlštejn

Den splněných přání

[12.02.2007, , Naďa Vaněčková]

S přítelem spolu žijeme pátý rok a já velice oceňuji jeho pozornost a romantičnost. Jeden příklad za všechny. Blížil se den mých narozenin a já byla zvědavá, jestli přítel nezapomene a čím mě překvapí. Nejenom že nezapomněl, ale dokonce i překvapil. Přichystal mi den splněných přání.


V pátek večer mi řekl: „ Chtěl bych, abys v sobotu v poledne byla oblečená a připravená k odchodu z domova!“ Na můj dotaz, zda mám vařit oběd, jsem se dozvěděla, že žádný oběd dělat nemám a potom jsem z něj nedostala nic bližšího, jenom to, abych se teple oblékla. Moje zaměstnání je náročné tím, že celou pracovní dobu stojím a chodím a moje první myšlenka byla.“ Ach jo – procházka v lednu, ale nemohu mu to zkazit.“ Obrnila jsem se a chystala se dostatečně patřičně projevit radost už nad tím, že nezapomněl. Lehla jsem si do vany a snila o lenošení a ležení celý den o horké kávě a televizi, nebo knížce. To by byly narozeniny! Ale to jsem nevěděla, co mě čeká.

Připravila jsem se a v poledne jsem stála v kabátě, dobře oblečená, teple obutá a prostá všeho velkého nadšení. Vyrazili jsme. Oběd mě čekal v naší oblíbené restauraci a já začala být zvědavá, co bude dál. Sedli jsme do auta a u pumpy jsem se dozvěděla, že jenom koupíme dálniční známku a jedeme dál Dálniční známku! Otevřela se celá řada možností. Návštěva Prahy, nebo kamarádky v Německu… Jeli jsme po dálnici do Prahy, ale před Prahou jsme odbočili a jeli malými vesničkami. Kam mě to veze? „ Zavři oči.“ Projeli jsme jednou vesničkou a mě bylo jasné, že u silnice byl ukazatel cesty. Už mě to bavilo a za pár minut jsem poznala, kam jedeme. Mým velikým snem už několik let bylo podívat se na Karlštejn. Nikdy jsem tam nebyla. Tak teď jsem měla možnost a konečně se prošla místy, o kterých jsem jenom četla. Nahoru na hrad nás vezl kočár tažený koňmi, na nádvoří jsme si dali horkou čokoládu, výhled po okolí, atmosféra celého prostředí – nádhera!

Skončila speciální Vánoční prohlídka interiéru hradu, já čekala návrat domů, ale chyba lávky. Přítel se rozjel směrem ku Praze a odbočil až u nákupního centra IKEA. Další moje přání a já mohla konečně všechno projít a koupit si spoustu užitečných věcí do domácnosti i blbůstek pro potěšení a vše se završilo večeří přímo v IKEE.

Vraceli jsme se a já neměla dostatek slov pro poděkování. Celý den mi přítel dělal pomyšlení a já jsem se cítila jako královna z Karlštejna a moc mu za vše děkuji. Za pozornost, lásku a trpělivost. ( Nakupování v Ikee.) Už dnes se chystám na jeho narozeniny a vymyslela jsem že…. Za kamarádkou do Německa se chystám na týden sama. Ale to až někdy příště.

Naďa Vaněčková Plzeň



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější