Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Očekávání

Očekávání ničí vztahy

[29.04.2013, , Jaroslav Kovář]

Problém komunikace mezi lidmi většinou spočívá v tom, že od sebe něco očekávají a pak jsou zklamaní, že to nedostanou. Potkalo i Vás někdy něco podobného? BUDUJTE SI HARMONICKÝ VZTAH.


Proč vznikají nedorozumění.

Příklad: Blíží se výročí vašeho vztahu (např. výročí svatby) a partnerka očekává romantickou večeři v příjemné restauraci. Partner daný den přijde domu, dá partnerce polibek a řekne „Tak už jsme spolu dlouho, co?“.

Z jeho úhlu pohledu je vše OK. Partnerka je však velmi zklamaná a vše může přejít až v podráždění a zlost. Toto ničí vaše vztahy.

Očekávání je většina věcí které jsou Vám následně oznámeny větou „Víš, já jsem čekal/a že ……“

Jak tomu předejít

Pokud něco očekáváte, řekněte si o to. Vztahy jsou důležité a řeší se dlouhodobě. Jděte přímo k věci a nic nenaznačujte. Ze strany partnerky může zaznít například: „Blíží se výročí naší svatby, ráda bych to nějak romanticky oslavila, máš nějaký návrh?“ Můžete tuto událost společně naplánovat a domluvit se, že každý připravíte drobné překvapení pro tuto příležitost. Uvidíte, jak to vaše vztahy upevní.

Očekávání a vztahy obecně

Vztahy jsou na počátku plná očekávání, která partneři předem společně neřeší. Jeden z partnerů do manželství například vstupuje s tím, že chce dítě a očekává, že je to automaticky i zájem toho druhého.

Nikdy není pozdě

I dlouhodobé vztahy, které jsou téměř odsouzené k zániku, lze zachránit. Řekněte si vzájemná očekávání a hledejte možnost případného společného řešení.

Jednou z inspirací tak může být seminář z cyklu Růst osobnosti - rodinná pohoda .



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější