Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Laserová dermatologie - omlazování pokožky

[26.09.2006, , ]

Vypadat skvěle je důležité pro většinu lidí. Fyzická pohoda zároveň přináší i pohodu psychickou. Stále více lidí dnes začíná využívat moderních technologií k vylepšení celkového vzhledu, zvláště když se jedná o bezbolestnou metodu. Nemusí tedy již platit pravidlo „pro krásu se musí trpět“.



Rejuvenace - omlazování pokožky laserem.


 Je prováděno moderním přístrojem Mini Elora IPL. Významná novinka je tvar a velikost aplikační koncovky, která u tohoto přístroje je veliká 3x2,5 cm. (Stáhněte si video cca 3 MBs ukázkou aplikace) Paprsek emitovaný z přístroje má tedy velikou plochu a v tom spočívá základní přednost IPL. Pleť pacienta není žádným způsobem napovrch poškozena, ba ani není začervenalá, takže lze ihned odejít a zúčastnit se i společenských akcí.
Polychromatické světlo v rozsahu 500 - 1200 nm proniká hluboko do pokožky a zde působí na cílové orgány – chromatofory - podle své barvy.
Zelenou částí spektra jsou zasaženy žilky, infračervené světlo aktivuje kolagen a tím dochází k vyhlazování pleti a odtud název pro IPL „žehlička pleti“.
Klinické projevy laseru IPL jsou tedy redukce drobných žilek a jejich odstraňování,vypínání pokožky, redukce vrásek, odstraňování jizviček po akné.
 Červená část spektra impulzu rozbíjí pigmenty a tímto se odstraňují pigmentové skvrny po nadměrném slunění, paprsek prakticky rozstřelí pigment ve stařeckých skvrnách na hřbetech rukou, ve výstřihu i na obličeji.
Celou proceduru je nutné 3-5x opakovat k trvalému výsledku, opakování je 1x za měsíc až 5 týdnů. Aktivace kolagenu s následnou remodelací a vyhlazením pokožky poté pokračuje asi l/2 roku.
Absolutní novinkou v této oblasti je mikrodermabraze. Přístrojem Dream a Peel, který pracuje na principu vakuového podtlaku a má diamantovou koncovku, korunku, která odstraňuje nejpovrchnější vrstvy pleti či pokožky, které jsou již před vlastním odloučením. Jde opět o metodu rejuvenace omlazení a prevenci stárnutí pokožky, která zároveň odstraňuje povrchní pigmentace všech původů, vyhlazuje pleť, vyhlazuje jizvičky po akné i drobné vrásky.
obrázek obrázek obrázek
  obrázek
Nejdůležitější v případě použití před laserem IPL ale je, že se sníží vrstvička pokožky, přes kterou paprsek laseru prochází a tím je lepší průnik k hlubokým strukturám pokožky. Součet těchto dvou metod poté výrazně zvyšuje účinnost laserového zákroku.
Další metodou, která tento účinek zlepšuje, je kosmetické použití alginátové masky.

Epilace nežádoucího ochlupení

 Opět se provádí laserem přístrojem Mini Elora IPL. Jde o jednu z nejvyhledávanějších metod v této oblasti.
Energie světelného pulzu je zachycena vlasovou cibulkou a je tepelně zničena. Zbytkové teplo je potom přeneseno na okolní epitel vlasové cibulky a ten je denaturován. Celý proces se týká pouze anagenní fáze - růstové fáze - proto k trvalé redukci ochlupení je nutné opět proceduru opakovat. Světlé chloupky, protože nemají pigment, lze touto metodou jen velmi obtížně odstranit, ale protože nikdy není prokazatelné pohledem, kolik pigmentu je ve vlasové cibulce obsaženo, je možno udělat pokus na kousku pokožky a sledovat výsledek.
Jediné ochlupení, které nelze odstranit, jsou vousy mužského typu podmíněné hormonálně.
Ženy žádají epilaci podpaží, třísel, horních rtů a brady, muži zase více podpaží a záda kvůli pocitu nadměrného pocení.

Kosmetické doplňky

ObrázekJsou používány po ošetření mikrodermabrazí, laserem IPL, nebo jako chemický peeling, jsou v České republice novinkou a jsou od firmy International Cosmeteucicals, Inc. Miami, Florida, USA.
Jde o ucelenou řadu Quintessence Skin Science TM. Nejnovější výrobní technologie je kryta 5-ti americkými patenty,zaručuje optimální účinek a stabilitu užitých ingrediencí.

 

 

Pro klienty projektu Růst osobnosti sleva 6% na veškeré zákroky

Registrujte se zdarma zde .

 

Kontakt: zde



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější