Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

ta váha nelže

Kontrola váhy

[04.01.2007, , NVP .]

Už jste někdy drželi nějakou dietu? Již jste se snažili hubnout? Pokud ano dostalo se Vám jistě mnoha dobrých rad,


jak zhubnout.

Mnozí z Vás drželi nějakou dietu např. vajíčkovou, Aitkinosonovu, redukční, zelnou, Ultra slim, Herbalife, bílkovinou, zeleninovou či bůhvíjakou. A jaká byla? Chutná, nebo málo chutná, těžká nebo drahá, je to vcelku jedno. Určitě někteří z Vás zhubli, ale co pak? Vrátili jste se do "starých kolejí", opět jste si dávali dobroty, pečínky a hlavně dostatek cukru, škrobu a pečiva. A objevil se zajímavý efekt, který je nazván podle dětské hračky - jojo efekt. Tedy nyní patrně máte na váze vyšší hodnotu než před započetím redukce Vaší hmotnosti. Proč?
Protože jste nehodlali dodržet základní zákon - zákon zachování hmoty.

Pokud tedy chcete hubnout máte tři možnosti

1. snížíte přísun stravy
2. zvýšíte výdej energie - chodíte, pracujete, smějete se, cvičíte
3. uděláte obojí současně

Podstatou trvalého snížení váhy je dosažení trvalé změny i Vašich návyků a zvyklostí ve stravování. Pokud nemáte dostatek motivace k této celoživotní změně, pak je pravděpodobné, že se nedostaví úspěch a Vaše očekávání se nenaplní a nebude Vás pak stimulovat k dalším změnám a krokům, jež mohou zásadně zlepšit Váš život.

Proto je tak důležitý program na hubnutí, který činíte s několika zásadními myšlenkami.

Máte hlad? Najezte se!

Využívejte potraviny s nízkým glykemickým indexem ( déle vydrží pocit nasycení).
Přizpůsobte postupně svůj jídelníček Vaší budoucnosti. Hodně pijte tekutiny.

Musíte chtít VY, vy musíte mít MOTIVACI.


Bez změny (snížení příjmu), bez aktivity (zvýšení výdeje) a bez Vaší vůle (motivace) se Vám žádaná změna bude realizovat jen těžko. Nebezpečí, že se to nepovede, je velké. Zklamání je demotivující a tuto depresi patrně ze žalu zajíte obrovskou energií.

Co tedy sledovat když chci regulovat svoji váhu:
Složení stravy - Vaše jídlo si připravujte nejméně z 75% sami (žádné konzervy, fast foody, KFC, McDonald, kačeři, kačeny, husy a vepři)
Příprava stravy - jídlo jen vařené, zeleninu především
Pojídání stravy (správné stravovací návyky) - stolujte
Činnost trávicího traktu (zažívání) - pečujte o své zdraví
Psychický a fyzický stav organizmu - nezajídejte žal, radujte se života. Bojujte aktivně s depresí a stresem (máme i pomocníky Omega 3 nenasycené mastné kyseliny, lecithin apod.).
Fyzický výdej - procházky, lehké kondiční cvičení, ano i sport to VŠE je možné a žádoucí. Pozor stačí zvýšit aktivitu na 40 min. denně pravidelně a ….. Vaše tělo se brzy přestane divit a odmění Vás. Splní Vám váš sen, bude lépe fungovat i lépe vypadat. Mějte své tělo (jakékoli) rádi, je Vám nejbližší. Věřte, že ani plastický chirurg pro Vás neudělá tolik pozitivních změn jako Vy sami.
Máme k dispozici nějaké pomůcky:

  • NUTRILITE TM Protein Powder - v dietě nahradíme tučná masa
  • NUTRILITE TM Multi Fiber máte hlad vezměte si 1-2 tbl a zapijte 0,5 litru tekutiny
  • NUTRILITE TM Omega 3 complex nenasycené mastné kyseliny - sděluje v mozku, že jste najedeni Multivitaminový
  • NUTRILITE TM Daily (Pro každý den) přípravek s vitaminy a minerály - doplní Vám podstatné živiny, o které v případě regulace příjmu potravin může být tělo ochuzováno

Tyto berle potřebuje Vaše VŮLE, ano ta křehká ale VAŠE MOTIVACE. Nebo snad existuje na světě něco, nebo někdo, kdo rozhoduje o Vašem životě a Vy ho poslechnete vždy, všude a bez výhrad? Vy jste jedineční a jediní důležití pro Vaše tělo. Jak se o něj postaráte VY tak Vám bude sloužit. Platí krutý přírodní zákon - v nemoci jsme vždy sami. Jistě pomáhá nám rodina, lékaři, sestry, ale bolest, čekání, zda-li přežijeme je jen a jen Vaše. Proto jste pro sebe jedni z nejdůležitějších osob na světě, které řídí to, jak dlouho Vám Vaše tělo bude sloužit.

Tabulky energetických hodnot základních potravin  


Máte s dietami jiné zkušenosti? Nebo s námi souhlasíte, až na ...? Napište nám !



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější