Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Dřevostavby

[03.10.2006, , ]

Ceny energií neustále stoupají a mnoho lidí hledá cestu, jak snížit náklady spojené s bydlením. Pokud vás pořízení nového bydlení teprve čeká, jednou z vhodných variant jsou dřevostavby. Představme si hlavní přednosti ale i to, na co si dát před zahájením výstavby pozor.


Hlavní přednosti dřevostavby

 

Energie

DřevostavbyDřevostavby jsou především energeticky nízkonákladové bydlení. Využívají se především tzv. sendvičové systémy. Obvodové stěny jsou složeny z několika vrstev, které jsou konstruovány s přihlédnutím na tepelně izolační vlastnosti. Díky tomu spotřebuje domácnost až o polovinu méně energie na vytápění oproti standardním rodinným domům. V případě využití tepelného čerpadla je náklad na vytápění naprosto minimální.

Rychlost výstavby dřevostavby

Podstatná část dřevostavby se připravuje ve výrobní hale. Jednotlivé stavební díly jdou dodány na stavbu a smontovány jako stavebnice. „Dostat stavbu pod střechu“ je otázka 2. – 5. dnů dle složitosti a členitosti stavby. Velmi důležitým prvkem je u dřevostavby kvalitně a přesně zhotovená základová deska. Zde je třeba ze strany investora dbát na kontrolu přesnosti. Pokud toto podceníte, může mít i poměrně malá nepřesnost základové desky negativní vliv na celkovou kvalitu stavby.

Více vnitřního prostoru

Vzhledem k tomu, že jsou obvodové stěny dřevostavby cca 25 cm silné, získá stavebník mnohem více vnitřního prostoru. Na 10 metrů dlouhém RD činí rozdíl oproti 60 cm silné obvodové zdi úsporu 7 m2 což je např. velikost středně velké koupelny.

Dřevostavby vám tedy můžeme vřele doporučit. Pokud máte zájem o podrobnější informace, případně získat výhodnější podmínky při realizaci, obraťte se na nás.


Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější