Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Dřevo jako originál

[07.09.2006, , ]

Dřevo se, zvláště v posledním desetiletí, opět oprávněně vrací do centra pozornosti architektů, stavařů i laické veřejnosti. Po dlouhých letech, kdy byly ve velké míře propagovány umělé materiály však často zjišťujeme, že spolu se dřevem se jaksi vytratilo široké povědomí o jeho obecných vlastnostech.


 Dřevo, kdysi tak důvěrně známé, denně dotýkané a všudypřítomné ve všech oborech lidské činnosti, se zařadilo jen jako další z mnoha položek do nepřehledné palety ostatních stavebních materiálů.

Důsledkem tohoto stavu je, že se často setkáváme se zákazníky, nemile překvapenými zjištěním, že dřevěný výrobek není zcela stabilní a že ve změněných podmínkách pracuje. Je třeba si uvědomit, že to je zcela přirozený proces a musíme být připraveni potenciálního zákazníka na tuto skutečnost předem vhodně upozornit.

 Dřevo je přírodním produktem a chová se podle neměnných přírodních zákonitostí. Požadovat od dřevěné desky, aby byla tvarově a rozměrově stejně stabilní jako plastový kompozit, mramor nebo kov, je přáním pošetilým a zcela nerealistickým. Zákazníkovi, který tento fakt nehodlá akceptovat, nezbývá než doporučit, aby přehodnotil své představy a zvolil raději jiný materiál.

Dnešní technologie sice umožňují nesrovnatelně dokonalejší zpracování dřeva než kdykoli dříve, nedokáží však podstatně změnit jeho přirozené vlastnosti dané biologickým původem a specifickou anatomickou strukturou. Z této skutečnosti je vždy třeba vycházet, uvažujeme-li o použití dřeva pro jakýkoli technický účel.

Dřevo je však především krásným, nenahraditelným, mnohotvárným materiálem, jehož kvality je třeba spatřovat v jeho nenapodobitelných originálních strukturách. Jeho vlastnostem je třeba jen porozumět a respektovat je.

 Firma 3 Trees se právě o tento přístup opírá. Ve spolupráci s dalšími specializovanými firmami je schopna svým zákazníkům poskytnout komplexní servis od výběru technicky vhodných a extetickému cítění zákazníka odpovídajících materiálů, přes dodání stěrek, lepidel, vosků, olejů a laků nejlépe odpovídajícím vybranému materiálu až po pokládku.

Dále se firma zabývá dovozem teakového zahradního nábytku a dovozem a pokládáním outdoor deckingu (tedy materiálů vhodných pro exteriéry a odolných vůči povětrnosti, škůdcům, houbám a plísním), včetně obkladů fasád. Při dostatečném časovém předstihu je schopna dovézt dřevěné materiály na stavbu „na klíč“, tzn. přesně formátované profily, aby nedocházelo při realizaci stavby ke zbytečnému prořezu.

Dále je firma schopna zajistit na objednávku dovoz čtystranně hoblovaného sušeného řeziva včetně předřezů, přířezů a ručně vyřezávaných komponentů.


Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější