Peníze

POZOR na pojistné plnění ze zákonného pojištění

[09.03.2012, , Jaroslav Kovář]

Většina podnikatelů a živnostníků v ČR používá soukromé auto ke služebním účelů (osobní automobil, za které je zaplacena silniční daň). Toto vozidlo však smí řídit pouze oprávněná osoba. Tento řidič musí mít školení řidičů referent. V případě,že ho nemá, je to důvod pro neplnění pojistné události ze strany pojišťovny.


Pokud tedy vlastník tohoto vozidla zapůjčí automobil neoprávněné osobě, například kamarádovi, synovi, nebo manželce a tato osoba nemá školení řidičů referentů, je to důvod pro neplnění pojistné události ze strany pojišťovny.

Příklad z praxe.

Zapůjčíte soukromé vozidlo provozované ke služebním účelům např. synovi. Ten způsobí dopravní nehodu a škoda na Vašem vozidle je např. 30.000 Kč a na druhém vozidle pak 45.000 Kč.

Nejenže Vám pojišťovna nemusí uhradit škodu z Vašeho havarijního pojištění. Zároveň však může odmítnou poskytnout plnění i z Vašeho zákonného pojištění. Škodu 45.000 Kč na poškozeném vozidle pak budete muset zaplatit vy.

Řešení

Připravili jsme pro Vás velmi jednoduché řešení. Za 190 Kč / osobu si můžete pořídit videoškolení řidičů referentů . Celý kurz můžete sledovat například z pohodlí Vašeho domova a za 45 minut máte vše hotovo.

Nikam nemusíte chodit a nic nemusíte organizovat.

Ještě nikdy nebylo toto školení jednodušší.

Doporučení

Půjčujete občas Vaše vozidlo partnerovi, nebo některému z dětí? Pořiďte si tedy pro každého z nich videoškolení a doma se proškolte. Následně Vám e-mailem zašleme potvrzení o proškolení a průkaz řidiče referenta.

Investovat několik stovek se Vám jistě vyplatí. Předejděte případné finanční ztrátě.



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější